(currently in danish – I’m getting there eventually!)

Tidspunktet lige før søvn er kendt for, at der har mange mennesker fundet ideer, inspiration, løsninger til problemer, trøst og der er meget stor fart på tankerne!

Det sted kan “besøges” i vågen tilstand med en smule øvelse.

På Silva-kursus lærte jeg at kunne besøge det sted og det har hjulpet mig meget sidenhen.

Som jeg har set det, er det kernen i Silva-metoden og baggrunden for alle andre øvelser:

  • At slette gamle indlærte mønstre,
  • at lære at falde i søvn og vågne op igen på kommando (hm, den er det sværeste for mig),
  • at lære at kommunikere i Jeg-form,
  • at tage ansvar for mig selv
  • og en del andet.

Et af værktøjerne, Silva lærte mig at skabe, er et laboratorium. Jeg skabte et dejligt sted, med alle mulige smukke ting, dybe lænestole og hva’ har vi, men jeg har også lavet det om igen.

Efter jeg har læst Harry Potter (HP), har jeg ladet mig inspirere til at ændre alt, så når jeg har brug for et sted at løse problemer i tankerne, så kommer jeg til et sted udformet til at løse lige netop det, jeg arbejder på nu og ser ud lige som jeg har brug for på netop det tidspunkt! Fedt, så skal jeg ikke huske, hvor stolene står og hvad farve væggene havde! Alle kneb gælder!

Silva lærte mig, hvordan jeg kan skabe bedre forbindelse mellem højre og venstre hjerne-halvdel.

Rent udviklingsmæssig har det for menneskeheden været den ene faktor, der betød, at vi fik succes som art, men desværre lærer vi nu menneskenes børn – i en stor del af verden ihvertfald – at bruge den logiske og analyserende halvdel, hvor kun kunstnere af diverse art bruger den anden det meste af tiden – og det, selvom det er der inspiration og opfindsomhed kommer fra!

Der er ingen fag i skolen udover Billedkunst, som de ikke har forfærdeligt mange timer i, der opfordrer til at bruge den kreative side af hjernen. Når der så sidder et fantasifuldt, drømmende og aktivt barn, så er det forstyrrende for lærerens arbejde og det forsøges at få den opførsel standset og få barnet ‘rettet ind’.

Det er synd for menneskenes børn – som jeg ser det – at det er sådan, men for at industrien kan høste de arbejdere, der skal sidde og udføre ensformige, gentagne arbejdsgange, er det nødvendigt ! Det nytter ikke, at at individet sidder og drømmer sig langt væk eller har gang i processer i hjernen, der kan gribe forstyrrende ind i den koncentration, der skal til, for at der opstår så få fejl som muligt i produktionen.

Kreativitet bliver ikke regnet rigtigt for noget, før der er tale om en stor kunst, en rig arkitekt, ingeniør eller iværksætter. Penge er det, der er målestokken!

Det er nødvendigt for produktiviteten i et samfund som helhed, at der er nok til at lave det kedelige arbejde, så det er nødvendigt at rette menneskene ind efter det. Så er der de, der ikke kan rettes ind! De bliver kunstnere, de bliver skabende, får ideer, finder på veje, som andre ikke har tænkt på og måske en dag, har vi fundet ud af, at opfinde nok maskiner til at lave alt det kedelige, og nok teknologi til at maskinerne ikke forurener os alle til døde og når den dag kommer, kan det være, at vi giver lærerne lov til at lære vores børn, at bevare kontakten mellem højre og venstre hjernehalvdel og at have det sjovt – hele tiden!

Til den tid, bliver Silva og lignende kurser overflødige, men indtil da … Prøv det!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s